Tom de Boeye, keurslager

Vertroeteld tot op het bot

Puur vlees. Eerlijk, dat proef je!

Vlees, daar moet je zorgeloos van genieten. En dat kan alleen als het een stuk is van goede kwaliteit, van een dier dat een best leven heeft gehad. Neem nu de Duroc-varkens die speciaal voor Keurslager Tom de Boeye in Terneuzen opgroeien in de Zeeuws-Vlaamse klei. Dát zijn pas echte levensgenieters.

Dag in, dag uit scharrelend en verwend tot op het bot. Bij veeboer David Otjes, die ze van haver tot gort kent. Ze liggen lekker dik in het stro en krijgen speciaal voer: Het allerbeste, zonder preventieve medicijnen en ander overbodig spul. Kortom, gewoon leven als een God in Frankrijk of beter gezegd: als een feestvarken in de polder. Keurslager Tom de Boeye en Coletta de Waal zijn er trots op. Tom legt uit: "Voor ons is dit respect tonen voor de dieren. Ze hebben het beste leven dat je je kunt voorstellen. We gebruiken alles van het varken op in onze slagerij. We maken er bijvoorbeeld beenham van, maar ook paté, bacon en ontbijtspek. het varken levert dus meer dan alleen stukken vlees. Van 'nose to tail', noem je dat." Coletta vult aan: "Dat vraagt van ons creativiteit. We hebben alles van a tot z in eigen beheer. We zien wat er met onze producten gebeurt en weten dat we kwaliteit voorschotelen. De smaak van dit sappige vlees is uitmuntend".

Gezond vlees

De varkens voor Keurslager Tom de Boeye zijn raszuivere Duroc-varkens, een oud Duits-Deens ras. Slechts twee veehouders in de Benelux fokken ermee. "In de industriële fokkerijen kom je ze niet tegen, want deze dieren hebben een eigen karakter. Ze zijn vriendelijk, maar niet zo meegaand. Dat maakt ze ongeschikt voor grote stallen", zegt Tom. "Er leven nu zo'n honderd varkens op deze boerderij. Ze houden van comfort en dat verdienen ze ook. Lekker veel buiten, om een natuurlijke weerstand op te bouwen. Ze zorgen voor gezonde nakomelingen, een voorwaarde voor gezond en puur volees. Eerlijker dan dit kan het niet!"

Tom de Boeye, keurslager

Axelsestraat 26
4537AK Terneuzen
0115612357

Openingstijden

maandag 12:00 - 18:00
dinsdag 09:00 - 18:00
woensdag 09:00 - 18:00
donderdag 09:00 - 18:00
vrijdag 09:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 15:30
zondag Gesloten