Een lekker gekruide kip uit de oven, een gemarineerde kipsaté of een klassieke, zacht gestoofde coq-au-vin. Met kip kun je alle kanten uit. Ook in  wereldgerechten, zoals een Mexicaanse wrap of Thaise curry. Maar wat bepaalt nou de smaak en de kwaliteit?

Label Rouge

Ons kippenvlees is uitsluitend afkomstig van Label Rouge. Een keurmerk dat door de Nederlandse Dierenbescherming met 3 sterren wordt gewaardeerd onder het Beter Leven-logo. Met Label Rouge zetten wij ook bij ons kippenvlees de lijn door van eerlijke en pure producten, waarbij veel zorg uitgaat naar het dierenwelzijn en de kwaliteit van het vlees. 

Label Rouge zegt er zelf het volgende over: Dit keurmerk staat voor pluimveevlees en eieren van superieure kwaliteit vergeleken met de producten uit de gangbare intensieve veehouderij. De productie vindt plaats op kleinschalige pluimveehouderijen waar het pluimvee de beschikking heeft over een vrije en zelfs onbeperkte buitenuitloop. Deze methode, uniek in de wereld, respecteert dus zowel het dierenwelzijn als het milieu.
De ketencontroles op voedingsmiddelen, diervriendelijke productiemethoden en de zorg voor het milieu, allen elementen die vooral de laatste jaren erg op de voorgrond zijn getreden, gelden in Frankrijk al sinds de zestiger jaren voor het concept Label Rouge, vanaf het allereerste begin erkend en gecontroleerd door de Franse overheid.
De productie onder Label Rouge is echter meer dan bovengenoemde elementen. Deze unieke productiemethode, het uitgekiende voerprogramma, de selectie van de productiedieren en de systematische controles, bieden de consument niet alleen zekerheid, maar ook de garantie voor een uitgelezen culinaire kwaliteit van het eindproduct.

De 5 belangrijkste principes van het Label Rouge pluimvee
1) Rustieke rassen
2) Met buitenuitloop
3) Plantaardig voedsel
4) Lange afmestperiode
5) Voedselveiligheid

Tom de Boeye, keurslager

Axelsestraat 26
4537AK Terneuzen
0115612357

Openingstijden

maandag 12:00 - 18:00
dinsdag 09:00 - 18:00
woensdag 09:00 - 18:00
donderdag 09:00 - 18:00
vrijdag 09:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 14:00
zondag Gesloten